Skip to main content
 

Keşkek

35 kez izlendi

Keşkek tarifi
Keşkek tarifi

 MALZEMELER: 
1 kg buğday 
750 gram kuşbaşı et 
2 yemek kaşığı salça 
Tuz, karabiber 
100 gram tereyağı 
Üzeri için: 
200 gram tereyağı 

YAPILIŞI: 
Kuşbaşı et suyla bir tencereye alınıp 15-20 dakika haşlanır. Et süzülüp suyu kullanılmak üzere kenara alınır. Tereyağı eritilip salça ve baharat kavrulur. Et ve gendime eklenir. Et suyu ve su eklenip düdüklü tencerede 30 dakika pişirilir. Derin bir kaba alınıp tahta kaşıkla iyice çırpılır. Servis tabağına alınıp üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilir.

24.02.2012 Cuma 17:44  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)