Skip to main content
 

Lepik

3 kez izlendi

Lepik tarifi
Lepik tarifi

 Malzemeler:
250 gram kuzu kıyma
2 bardak bulgur
2 bardak dövme
1 adet soğan
2 adet yumurta
2 kaşık kişniş
2 kaşık reyhan
 
Yapılışı:
İkişer bardak bulgur ve dövme karıştırılır, üzerine eklenen suyu çekmesi için dinlendirilir. Suyunu çeken bulgur ve dövmenin üzerine bir soğan rendelenir.250 gram kıyma ve ikişer kaşık da kişniş ve reyhan eklenir. Malzemeler çiğ köfte gibi yoğurularak hamur haline getirilir. İstenen kıvama geldiğinde hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlanır ve üzerine bastırılarak yassılaştırılır. Kaynayan tuzlu suda haşlanan köfteler, çırpılan yumurtaya bulanarak kızgın yağda kızartılır.Lepik sunuma hazırdır.
 

21.02.2013 Perşembe 14:30  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)