Skip to main content
 

Patatesli Hıngel

44 kez izlendi

Patatesli Hıngel tarifi
Patatesli Hıngel tarifi

 Malzemeler:
1 kg patates
1 Adet yumurta
1 Bardak su
Aldığı kadar un
Pul biber
Sosu İçin 250 gr tereyağı
Domates soslu biber turşusu
 
Yapılışı:
1 kg patatesin kabukları soyulduktan sonra güzelce yıkanır ve üzerini geçecek kadar su ile haşlamaya bırakılır. Daha sonra patatesler ocaktan alınır ve çatal ile ezilip içine pul biber ilave edilir.Diğer tarafta derin bir kaba 1 bardak su ve 2 çay kaşığı tuz ekledikten sonra üzerine 1 adet yumurta kırılır ve alabildiği kadar un eklenerek, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Mantı yufkası kalınlığında açılan hamurdan çaydanlık kapağı ile parçalar kesilir. Patatesli iç harcı ile doldurulan hamurlar kapatılarak tuzlu suda haşlanır. Suyu süzülen hamurların üzerine eritilmiş 250 gram tereyağı gezdirilir. Domates soslu biber turşusu ile servis edilir.

14.03.2012 Çarşamba 17:47  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)