Skip to main content
 

Soğanlama

27 kez izlendi

Soğanlama
Soğanlama

 Malzemeler:
2 adet kuru soğan
½ demet maydanoz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 tutam kimyon
1 tutam karabiber
Tereyağı
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:
Hamuru için; un yoğurma kabına alınır ve üzerine 2 çay kaşığı tuz atılır. Azar azar su dökülüp kulak memesi kıvamındayoğrulur. Yoğrulan hamur üzeri örtülüp dinlenmeye bırakılır. 2 adet soğan piyazlık doğranır ve 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavrulur. Pembeleşen soğanlar ocaktan alınıp yarım demet kıyılmış maydanoz, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 tutam kimyon ve 1 tutam karabiberle karıştırılır. Dinlenen hamur 2 parmak kalınlığında dilimlere ayrılır ve yuvarlanıp bezeler yapılır. Açılan her beze soğanlı iç yerleştirilerek yarım ay şeklinde katlanıp kapatılır. Soğanlamalar yağsız tavada pişirilir ve üzerlerine tereyağı sürülür.

05.06.2013 Çarşamba 22:16   (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)