Skip to main content
 

Turşu Yemeği

55 kez izlendi

Turşu Yemeği
Turşu Yemeği

 

Malzemeler:
750 gram dana kuşbaşı
500 gram fasulye turşusu
1 su bardağı barbunya
2 adet soğan
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı pul biber
½ bağ taze nane
 
Yapılışı:
750 gram dana kuşbaşı et haşlanır. 2 adet soğan yemeklik doğranır. 1 su bardağı barbunya yıkanıp haşlanır. Ayrı tencerelerde doğranan soğanlar ve haşlanan etler kavurulur. İçine limon sıkılan barbunyaların suyu süzülür. Kavurulan soğanlara 1 yemek kaşığı salça eklenir. Kuşbaşı etlerde soğanlara eklenerek karıştırılarak kavurulur. Haşlanan barbunya ve suda bekletilip tuzu alınan fasulye turşuları diğer malzemelerle buluşturulur. Üzerine iki tatlı kaşığı pul biber serpilir ve pişirilmeye başlanır. Pişmesine az bir süre kalan kıyılan taze naneler üzerine serpilir.Turşu yemeği sunuma hazırdır.

 

27.03.2013 Çarşamba 19:53  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)