X
X

Fikret Kuşkan kimdir?

27.11.2017 Pazartesi 15:31 (Güncellendi: 09.03.2018 - 17:33)

Kanal D'nin yeni dizisi Kızlarım İçin'de beş genç kızın babası Yaşar karakterine hayat verecek olan usta oyuncu Fikret Kuşkan'ı yakından tanıyalım...

22 Nisan 1965 doğumlu sanatçı, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünden mezun olmuştur. 1988 yılında Sis (Zülfü Livaneli)’de küçük bir rolle ilk kez kamera karşısına geçti. 19 Sinema filmi çevirdi.

1991 Antalya Film Festivalinde Gizli Yüz (Ömer Kavur) ile ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülünü aldı. 1993 CASOD’da Dönersen Islık Çal (Orhan Oğuz)’la "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü aldı. 2002 Ankara Film Festivalinde 9 (Ümit Ünal)’la "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü aldı. 2006 İstanbul Film Festivalinde Babam ve Oğlum (Çağan Irmak)’la "En İyi Erkek Oyuncu" seçildi.

Kara melek, Emanet, Esir Şehrin İnsanları, Gelin, Kasabanın İncisi, Çemberimde Gül Oya, Güz Yangını, Bıçak Sırtı, Parmaklıklar Ardında, Hanımın Çiftliği, Hayat Devam Ediyor, Kırlangıç Fırtınası oynadığı dizilerden bir kaçı..

Usta oyuncu Fikret Kuşkan'ın Kızlarım İçin dizisinde canlandırdığı Yaşar Yılmaz karakteri kimdir?
Yaşar Yılmaz, İstanbul Beykoz’da babadan kalma evinde karısı Ayten ve kızlarıyla yaşar. 50 yaşlarında naif bir adamdır. Kuşları çok sever. Kızlarının ismini de kuş isimlerinden koymuştur. Kuşlar gibi özgür, kuşlar gibi mutlu olsunlar diye. Yaşar’ın  parayla pulla, ticaretle işi yoktur. Anlamaz bu işlerden. Babası öldükten sonra işi batırır. Ayten’le evlilikleri çatırdamaya başlar. Ayten zaten parası için evlenmiştir Yaşarla. Ayten üstüne geldikçe Yaşar kavgacı bir adam olmaya başlar. Kızlarını canından çok sever. Sumru için hiç düşünmeden hapse girer. Üstelik namus cinayeti dese ceza indirimi uygulanacak olmasına karşın, annelerinin başka bir adamla ilişkisi olduğunu söylemez. Hatta kızları onu suçlayıp sırtlarını döndüğünde bile fedakarlık yapmaya devam eder. Bütün hayatını kızlarının mutluluğuna adar. 

 

 

KIZLARIM İÇİN VİDEOLARI