Skip to main content
 

Kabaklı Dereotlu Omlet

85 kez izlendi

Kabaklı Dereotlu Omlet
Kabaklı Dereotlu Omlet

 Malzemeler:
100 gr beyaz peynir
1 adet kabak
1 demet taze soğan
5 yumurta
2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
 
Yapılışı:
Peynirler iyice ezilir. Taze soğanların yeşil kısımları doğranır, kabağın kabuğu soyulur. Kabak rendelenir ve suyu sıkılır.Genişçe bir tavaya biraz sıvıyağ ilave edilir, kabak ve taze soğanlar sotelenir. Yumurtalar iyice çırpılıp içine beyaz peynir ve dereotu ilave edilip karıştırılır. Sotelenen malzemelerin üzerine dökülüp iki tarafı kızarana kadar pişirilir.Kabaklı Dereotlu Omlet servise hazırdır.

03.04.2012 Salı 17:17  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)