Programlar

Alt Üst Böreği

Bolu'nun yöresel tatlarından "Alt Üst Böreği" tarifi Bizim Lezzetlerimiz'de!

Hamur İçin:

5 su bardağı un (700 gr)

2 yumurta (birinin sarısını üzerine kullanacağız)

1 çay bardağı süt (100 ml)

2 yemek kaşığı sirke (16 gr)

1 çay bardağı yoğurt (140 gr)

3 çay kaşığı tuz (12 gr)

150 gr margarin (3 yemek kaşığı)

İçine:

2 adet soğan

400 gr kuru kıyma (yoksa kavurma)

4 yemek kaşığı sıvı yağ (60 ml)

2 çay kaşığı toz biber (4 gr)

1 çay kaşığı karabiber (4gr)

2 çay kaşığı tuz (8 gr)


İlgili Haberler

Orman Kebabı

Kaşık Sapı Makarnası

Kaldirik Dolması