Programlar

Burmalı Kadayıf

Gaziantep'in yöresel tatlarından Burmalı Kadayıf tarifi, Bizim Lezzetlerimiz'de!

MALZEMELER:

4 BARDAK ŞEKER

1 LİTRE SU

600GR YAĞ

700 GR TEL KADAYIF

350 GR TOZ FISTIK

YAPILIŞI:

SU VE ŞEKERİ ATEŞE KOYUP AĞDALANMASINI BEKLİYORUZ. KATI YAĞI ERİTİYORUZ VE ERİYEN YAĞI TEPSİYE DÖKÜYORUZ. KADAYIFLARI BÖLÜP İÇİNE FISTIKLARI ŞERİT HALİNDE YERLEŞTİRİYORUZ. BURARAK YUVARLAK YAPIYORUZ VE TEPSİYE YERLEŞTİRİYORUZ. 400 GR YAĞ ERİTİYORUZ VE ÜZERİNE GEZDİRİYORUZ. PİŞİNCE TERS DÜZ EDİYORUZ. ARTAN YAĞI TEKRAR ÜZERİNE GEZDİRİYORUZ. ŞERBETİ DÖKÜP SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ.


İlgili Haberler

Orman Kebabı

Alt Üst Böreği

Kaşık Sapı Makarnası

Kaldirik Dolması