Programlar

Fırın Ağzı

Kayseri'nin yöresel tatlarından Fırın Ağzı tarifi, Bizim Lezzetlerimiz'de!

MALZEMELERİ ;

10 TANE YEŞİL BİBER

5 TANE DOMATES

250 GR SARIMSAK

1.5 KG PİRZOLA

6-7 PARÇA MARGARİN

1 ÇAY KAŞIĞI KEKİK

1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER

BİR ÇAY KAŞIĞI TUZ

1 ÇAY KAŞIĞI TOZ KIRMIIZI BİBER

YAPILIŞI ;
Tepsinin Üzerine yağlı  pirzolalar dizilir. yeşil biberler üzerine doğranır. Halka ya da elma dilimi doğranmış domates ile üzeri kapatılır. soyulmuş  Sarımsakları üzerine konur. Tatlı kaşığının ucuyla 6 yada 7 parça margarin konur. Üzerine toz biber , kekik ve tuz serpilir ve fırında 200 derecede pişirilir. 


İlgili Haberler

Orman Kebabı

Alt Üst Böreği

Kaşık Sapı Makarnası

Kaldirik Dolması