Programlar

Kalburabastı (Hurma) Tatlısı

Sivas'ın yöresel tatlarından "Kalburabastı (Hurma) Tatlısı" tarifi Bizim Lezzetlerimiz'de!

MALZEMELER:

1 ADET YUMURTA

3 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT

1 PAKET MARGARİN

1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ

5 SU BARDAĞI UN

1 PAKET KABARTMA TOZU

100 GRAM CEVİZ İÇİ

ŞERBETİ İÇİN:

3 SU BARDAĞI ŞEKER

3 SU BARDAĞI SU

BİRKAÇ DAMLA LİMON

 

 

PÜF NOKTASI: KALBURABASTININ OLMAZSA OLMAZI TAHIL VE DİĞER İRİ TANELİ MADDELERİ ELEMEK İÇİN KULLANILAN BÜYÜK DELİKLİ VEYA SEYREK TELLİ ELEK OLAN KALBUR


İlgili Haberler

Orman Kebabı

Alt Üst Böreği

Kaşık Sapı Makarnası

Kaldirik Dolması