Programlar

Leylek Gilliği

Tokat'ın yöresel tatlarından Leylek Gilliği tarifi, Bizim Lezzetlerimiz'de!

HAMUR İÇİN MALZEMELER

1 PAKETTOZ MAYA

1,5 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER

1 BARDAK SU

ALDIĞI KADAR UN

YAPILIŞI

BARDAĞA KOYDUĞUMUZ MAYA ŞEKER VE SUYU KABA BOŞALTIKTAN SONRA UN İLAVE EDEREK ÇIRPIYORUZ VE TUZ EKLİYORUZ. HAMURU MAYALANMAYA BIRAKIYORUZ. MAYLANAN HAMURA SU EKLEYİP İNCELTİYORUZ.  YAĞ KIZARTIYORUZ VE HAMURUMUZDAN DÖKÜP PİŞİRİYORUZ.

SOSU İÇİN MALZEMELER

2 KAŞIK PEKMEZ

3 KAŞIK PEKMEZ KÖPÜĞÜ

1 SU BARDAĞI CEVİZ

YAPILIŞI

PEKMEZLERİ KABA KOYUP MİKRODALGADA ÇÖZÜLMEYE BIRAKIYORUZ. ÇIKARINCA KARIŞTIRIYORUZ VE CEVİZİMİZİ EKLEYİP KARIŞTIRIYORUZ. BİR HAMUR ÜZERİNE BİR PEKMEZ SÜREREK SUNUMA HAZIRLIYORUZ.

 


İlgili Haberler

Orman Kebabı

Alt Üst Böreği

Kaşık Sapı Makarnası

Kaldirik Dolması