Programlar

Pirinçli Puf Böreği

Gaziantep'in yöresel tatlarından "Pirinçli Puf Böreği" tarifi Bizim Lezzetlerimiz'de!

Gaziantep'in yöresel tatlarından "Pirinçli Puf Böreği" tarifi Bizim Lezzetlerimiz'de!

MALZEMELER:
HAMUR İÇİN:
YARIM KG UN
1 YUMURTA
1 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
ILIK SU 

İÇ HARCI İÇİN: 
1.5 SU BARDAĞI PİRİNÇ 
2-3 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN 
200 GRAM KIYMA 
1 SOĞAN 
100 GRAM BADEM İÇİ
100 GRAM FISTIK İÇİ
100 GRAM DOĞRANMIŞ CEVİZ İÇİ 
TUZ, KARABİBER, YENİBAHAR 

KIZARTMAK İÇİN:
SIVI YAĞ

 

 


İlgili Haberler

Orman Kebabı

Alt Üst Böreği

Kaşık Sapı Makarnası

Kaldirik Dolması