Programlar

Tandır Böreği

Kayseri'nin yöresel tatlarından Tandır Böreği tarifi Bizim Lezzetlerimiz'de!

MALZEMELERİ ;

4.5 SU BARDAĞI UN

1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

1 ÇAY KAŞIĞI TUZ

BİR MIKTAR SU

6 YEMEK KAŞIĞI TAHİN

1 PAKET MARGARİN

İÇ HARCI İÇİN

YARIM KİLO KIYMA

3 ADET SOĞAN

BİR DEMET MAYDANOZ

BİR ÇAY KAŞIĞI KARABIBER

ÜZERİ İÇİN

1 YUMURTA

BİR MİKTAR ÇÖREK OTU

YAPILIŞI ;

Un , su ve tuz yoğrulur. Hamur  3 e bölünür. Hamurlar açılıp üzerleri msrgarin , sıvıyağ ve tahin ocakta eritilir. 15 20 dk hamur buzdolabında bekletilir. Her katı tekrar açılır. hamur yağlı olduğu için tepsi yağlanmaz. Kıyma, kavrulmuş soğan, baharat ve maydanoz karışımı kavrulur her kata yayılır. Üzerine 2. kat serilip iç harçtan yayılır. Son kat hamur yayılır. Yumurta sürülür. Bıçakla dilimlenir. Çörek otu serpilip fırınlanır. Yüzü kızarana kadar kalır.


İlgili Haberler

Orman Kebabı

Alt Üst Böreği

Kaşık Sapı Makarnası

Kaldirik Dolması