Programlar

Tevenk Sarması

Adıyaman'ın yöresel tatlarından "Tevenk Sarması" tarifi Bizim Lezzetlerimiz'de!

Malzemeler:

3 su bardağı ıslatılmış yarma (520 gr)
Yarım su bardağı ince bulgur (100 gr)
1 tatlı kaşığı tuz (10 gr)
Yarım kilo üzüm yaprağı
1 bardak su (200 ml)
1,5 su bardağu su (375 gr)
1 çimdik tuz (2 gr)
Sosu İçin:
3 su bardağı yoğurt (630 gr)
1 yemek kaşığı un (12 gr)
1 çimdik tuz (2 gr)
1 adet yumurta

Üzeri İçin:
2 adet soğan
Yarım su bardağı sıvı yağ su bardağı sıvı yağ (100 gr)
Yarım paket margarin (125 gr)
1,5 yemek kaşığı tatlı kırmızı toz biber (12 gr)


İlgili Haberler

Orman Kebabı

Alt Üst Böreği

Kaşık Sapı Makarnası

Kaldirik Dolması