Programlar

Yuvalama

Gaziantep'in yöresel tatlarından "Yuvalama" tarifi Bizim Lezzetlerimiz'de!

Köftesi İçin:

3 su bardağı pirinç  (750 gr)

300 gram yağsız kıyma 

1 adet soğan

1,5 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber 

1 çay bardağı sıvı yağ

haşlamak için:

4 su bardağı su

2 yemek kaşığı tuz

İçi:

Yarım kg parça kuzu eti

300 gram ilikli kemik

500 gram ıslatılmış nohut

6 su bardağı su

2 yemek kaşığı tuz

Sosu İçin: 

750 gram süzme yoğurt 

1 adet yumurta

1 çay bardağı sıvı yağ

Yarım tatlı kaşığı karabiber

5,5 tatlı kaşığı nane


İlgili Haberler

Orman Kebabı

Alt Üst Böreği

Kaşık Sapı Makarnası

Kaldirik Dolması