Skip to main content
 
Fırın Ağzı
BULUNDUĞUNUZ BÖLGEDEN, BU İÇERİĞE ERİŞİM SAĞLAYAMAZSINIZ

Fırın Ağzı

367 kez izlendi
Kayseri'nin yöresel tatlarından Fırın Ağzı tarifi, Bizim Lezzetlerimiz'de!
Kayseri'nin yöresel tatlarından Fırın Ağzı tarifi, Bizim Lezzetlerimiz'de!

MALZEMELERİ ;

10 TANE YEŞİL BİBER

5 TANE DOMATES

250 GR SARIMSAK

1.5 KG PİRZOLA

6-7 PARÇA MARGARİN

1 ÇAY KAŞIĞI KEKİK

1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER

BİR ÇAY KAŞIĞI TUZ

1 ÇAY KAŞIĞI TOZ KIRMIIZI BİBER

YAPILIŞI ;
Tepsinin Üzerine yağlı  pirzolalar dizilir. yeşil biberler üzerine doğranır. Halka ya da elma dilimi doğranmış domates ile üzeri kapatılır. soyulmuş  Sarımsakları üzerine konur. Tatlı kaşığının ucuyla 6 yada 7 parça margarin konur. Üzerine toz biber , kekik ve tuz serpilir ve fırında 200 derecede pişirilir. 

24.05.2015 Pazar 12:45  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 12:39)
Sence Hangisi?

{{question.Title}}

Benzer Videolar