X
X

Vatanım Sensin 59. Final Bölümünde Türk Ordusu, Milli Mücadele’den galip ayrılabilecek mi?

07.06.2018 Perşembe 09:31 (Güncellendi: 31.05.2023 - 15:39)

Vatanım Sensin’in 7 Haziran 2018 Perşembe akşamı yayınlanan final bölümünde Yunan askerleri tarafından tutuklanan Cevdet, konuşması için işkenceye maruz kalır. Cevdet, tüm acılara dayansa da karşısında Azize’yi gördükten sonra önemli bir sınav vermek zorunda kalır. Zira Azize de gözleri önünde işkence görmekte ve bir ulusun kaderi onun yardımlarıyla belirlenecektir.

Yunan Kumandanı Filippos’a gerçek kimliğini göstermek isteyen Cevdet, tüm okların kendisine ve ailesine yönelmesine sebep olur. Miralay Cevdet olarak mücadele etmeye hazır olan Cevdet, Aleksi’nin ölümü ve İzmir’de Yunan Ordusu’nun uğradığı zayiatlardan sonra hakkında tutuklama emri çıkar. Cevdet, ailesinin gizlenmesini isterken kendisi Yunan askerleri tarafından tutuklanır. Hücreye götürülen Cevdet, Filippos tarafından Mustafa Kemal Paşa ve Türk Ordusu’nun planlarını öğrenebilmek için işkenceye maruz kalır. Canını feda etmeye hazır olan Cevdet, hiçbir şekilde Milli Mücadele’nin gidişatı hakkında bilgi vermez.

Azize ve kızları, İzmir’de tehlikededirler. Her yerde aranırlar ve İzmir’den bir an önce kaçmaları gerekmektedir. Azize, Hilal ile Yıldız’ı kurtarabilmek için kendisini feda eder. Leon tarafından tutuklanmış süsü verilen Azize, Cevdet’in bulunduğu hücreye götürülür. Artık Cevdet ile Azize için en zor sınav başlar. Birbirlerinin işkence görmelerine katlanamayan ikili, Milli Mücadele’nin gidişatı için de önemli adımlar atmak zorundadırlar.

Türk Ordusu’nun, işgalci devletlere karşı verdiği onurlu mücadele devam eder. Birden fazla cephede verilen mücadeleler, gittikçe çetinleşir. İzmir’den Yakup’un yardımıyla kaçmayı başaran Hilal ile Yıldız, ilk defa cepheye giderler. Savaşın karanlık yüzüne tanık olan Hilal ile Yıldız, savaşta alınan yaralara iyileştirebilmek için canla başla savaşırlar. İsmet Paşa’nın başında bulunduğu ordu, düşmanı yurttan atmak için canlarını vermeye hazırdırlar.

VATANIM SENSİN VİDEOLARI