Diziler

Vatanım Sensin 16. Bölüm

16 Şubat Perşembe 2017'de yayınlanan Vatanım Sensin yeni bölümde, Yunan Başbakanı Venizelos’un emriyle sürgüne gönderilecek Cevdet, zindana kapatılıyor! Yüzbaşı Yakup, Erzurum Kongresi konuşmalarını Cevdet’e getiriyor! Yakup, Cevdet'i kurtarabilecek mi? Erzurum Kongresi, İzmir’de nasıl yankı bulacak?

Vatanım Sensin 16. Bölüm izlemek istiyorsanız, tam bölümü burada bulabilirsiniz.

İşte Vatanım Sensin son bölümden tüyolar!

Yunan Başbakan yardımcısı, devasa Türk Bayrağı ile karşılaştıktan sonra Cevdet’in zindana kapatılmasını emreder. Başbakan Venizelos’un kararıyla yeniden sürgün edilecek Cevdet, esir kampına gönderilecektir. Vasili’nin de görevden alınması, Cevdet’in hayatını tehlikeye sokar.

Cevdet’in zindana kapatılması, Anadolu direnişinin İzmir’e ulaşması adına olumsuz bir hamle olur. Yüzbaşı Yakup, Yunan askeri kılığında Cevdet’e Mustafa Kemal Paşa’nın Erzurum Kongresi konuşmalarını getirir. Cevdet’i bir an önce çıkarmak için birlikte hareket ederler.

Erzurum Kongresi, İzmir’de geniş yankı bulur. Yunan konağındaki baloya damgasını vuran kararlar, savaşın şeklini değiştirmeye neden olacaktır. İzmir’in de milli mücadeleye katılması için önemli bir adım atılır.

Türk Bayrağı’nın yere düşmesini engellemek için kendisini feda eden Haydar’ın cenazesi büyük bir kalabalıkla kaldırılır. Dikilen devasa Türk Bayrağı yeniden ellerde dalgalanarak, halk bir araya toplanır.


İlgili Haberler

Vatanım Sensin!

Anne ve babanız şehit oldular!

Zafer Türk Milleti‘nin!

Vatanım Sensin 59. Final Bölümünde Türk Ordusu, Milli Mücadele’den galip ayrılabilecek mi?