X
X

Vatanım Sensin 16. Bölüm Fragmanı ne zaman yayınlanacak? Yeni bölüm fragmanında neler olacak?

09.02.2017 Perşembe 16:04 (Güncellendi: 18.06.2018 - 09:30)

Vatanım Sensin, 9 Şubat Perşembe 2017 akşamı yayınlanan son bölümde öyle anlar yaşandı ki... Gözyaşlarının sel olduğu anların yaşandığı Vatanım Sensin'in son bölümünün ardından yeni bölüm fragmanının ne zaman yayınlanacağı merak konusu oldu. Milli hislerin dile geldiği Bayrak sahnesi ile ekran başındakiler, duygularını sosyal medya üzerinden yoğun bir şekilde dile getirdiler. Türkler'in direnişinin final sahnesi olan Türk bayrağının dalgalandırıldığı anlar, tüyleri diken diken etti. Hilal ve arkadaşlarının, anaların yardımı ile hazırladıkları dev Türk Bayrağı sahnesi, geceye damgasını vurdu. Sosyal medyada TT'de ilk sırayı alan #VatanımSensin hashtag'ine, bu sahneden sonra gelen duygu dolu yorumlar ile Bayrak sahnesi, dün gecenin en çok konuşulan anları oldu. Vatanım Sensin 16. Bölüm fragmanı ne zaman yayınlanacak? Vatanım Sensin yeni bölüm fragmanında ne oluyor? Gelen telgrafla harekete geçen Vasili, Yunan halkının çoğunluğu sağlayabilmesi için, Türk mahallelerinin tahliyesine karar veriyor. Bu karar duyurulduğu anlarda Azize, Türk Ailelerini harekete geçirecek bir adım atıyor: "Durmayın, asın bayraklarınızı evlerinize!" ve bu adımdan sonra Türkler direnişe geçiyor. Yunan Başbakanı Venizelos’un emirleri İzmir’e ulaşıyor. Gelen emirlerde Vasili görevinden uzaklaştırılırken, Cevdet’in de esir kampına gönderilmesi kararlaştırılıyor. Mustafa Kemal Paşa’nın, Yunan Ordusu içindeki görevini sürdürmesini istediği Cevdet büyük bir çıkmaza giriyor! Türklerin sürgün edilmesi kararı ise halkı sokağa döküyor. Türk bayraklarını kuşanan halk, geri adım atmıyor ve mücadeleye hazırlanıyor.

Vatanım Sensin 15. yeni bölümde, göçe zorlanan Türk halkı, sessizce bir planı uygulamaya başladı. Yunan Başbakan Yardımcısı'nın İzmir'e gelişi sırasında parça parça kumaşların birleştirilerek yapıldığı Türk Bayrağı, Yunan Bayrağı'nın üzerine dalgalandırılarak yapılan eylem başarılı olurken, bayrağın yere düşmesini engellemek isteyen Haydar'ın vurulması ile büyük bir üzüntüye dönüştü.

Türk halkı göç etmeye zorlanırken, mücadele etmeye başlayan halk, evlerine bayraklarını asıyor. Yunan askerleri, her eve tek tek girerek bayrakları toplamaya başlıyor. Bu sırada Cevdet, tüm bu olanlara göz yummak zorunda kalırken, içinde fırtınalar kopuyor.

Göç etmeye zorlanan Türk halkı için mücadele zamanı başlıyor! Yunan Başbakanı Venizelos’un emirleri, yeni kararlar alınmasını sağlıyor. İzmir’den sürgün edilmek istenen halk, baş kaldırıyor. Esir kampına gönderilmesi istenilen Cevdet ise kritik bir karar vermek zorunda kalıyor!

Vatanım Sensin son bölümde neler oldu?

Eşref Paşa, Cevdet’in artık gerçek kimliğini ortaya çıkarabileceğini belirtmişti. Fakat Yüzbaşı Yakup ile görüşen Cevdet, Mustafa Kemal Paşa tarafında olduğuna itimat göstermişti. Azize, annesi ve çocuklarının büyük bir merakla beklediği Cevdet, herkesi yanıltarak ailesini korumak adına Azize’yi boşamıştı.

Cevdet’in bu kararı, aile üyeleri tarafından büyük bir şok ile karşılanıyor. Azize’yi boşayan Cevdet, başta annesi tarafından evlatlıktan reddediliyor. Azize, aynı çatı altında kalmak istemediği Cevdet’i daha fazla görmek istemiyor.

Vatanım Sensin son bölümün tamamıişte burada!

Vatanım Sensin Son Bölüm'den özel sahneler!

Vatanım Sensin 15. Bölüm'de; Vatanım Sensin'de söylenen ve gece boyunca sosyal medyada konuşulan Çanakkale Türküsü

Vatanım Sensin 15. Bölüm'de; Hilal ve arkadaşlarının büyük planı işe yarıyor! Türk bayrağı göklerde dalgalanıyor!

 

VATANIM SENSİN VİDEOLARI