X
X

Vatanım Sensin 17. Bölüm Fragmanı, son bölümün ardından yayınlandı mı?

16.02.2017 Perşembe 14:08 (Güncellendi: 18.06.2018 - 09:30)

16 Şubat Perşembe 2017'de yayınlanan Vatanım Sensin 16. Bölümde; Cevdet, sürgüne gönderiliyor, Azize ise Tevfik'in gösterdiği eve yerleşiyor.Yunan Başbakan Venizelos’un yardımcısı, Vasili’nin görevden alınması ve Cevdet’in de sürgüne yollanması kararlarını bildirir. Mustafa Kemal Paşa tarafında savaşa hazırlanan Cevdet, büyük bir şok yaşar. Sürgün kararıyla hapse atılan Cevdet’e, Yüzbaşı Yakup yardım eder.

Vatanım Sensin son bölümde, Yunan Başbakan Yardımcısı'nın önce Vasili'yi istifaya zoraki kılması ve ardından Cevdet'i görevden alıp tutuklatmasıyla, her şey kaosa dönüyor. Diğer tarafta, Azize'nin Cevdet'e inat yaparcasına Tevfik'e evet demesinin etkileri yaşanıyor. Tevfik, Azize ve ailesinin yerleşebileceği yeri gösteriyor.

Sıkıyönetim ilan ediliyor!
Yunan askerleri, bayrağı dalgalandıranların peşine düşüyor. her yer didik didik aranacak, bulunan her silaha el konulacak, yazan her kalem toplatılacak gibi emirlerin üzerine askerler harekete geçiyor. Cevdet ise atıldığı hücrede eli kolu bağlı olmasının üzüntüsünü yaşıyor.

Yüzbaşı Yakup'un, Cevdet'in yanına gelmesiyle yeni bir umut doğuyor. Cevdet, Yakup'tan onu kurtar masını istiyor çünkü aklında hiç beklenmeyen bir plan var! Cevdet, hapisten kaçıp, Eşref Paşa'yı Yunan yetkililere teslim ederek, onların güvenini kazacağını düşünerek, bir adım atıyor.

Vatanım Sensin heyecanla beklenen yeni bölüm, ekrana geldiği andan itibaren izleyicisini ekrana kilitlemeyi başardı.Cevdet’in sürgün edilecek olması, Miralay Tevfik’i mesut eder. Cevdet’I evlatlıktan reddeden Hasibe ise, oğlunun sürgün edileceği haberi karşısında büyük bir üzüntü duyar. Azize ve çocuklarının da derin üzüntüyle karşıladığı bu haber, Tevfik’in Cevdet’e meydan okumasına yol açar. Cevdet’i nezarethanede ziyaret eden Tevfik, sarf ettiği laflardan sonra ölümle burun buruna gelir. Cevdet, Tevfik’I öldürecek mi?

Vatanım Sensin yeni bölümden sonra yeni fragman yayınlanacak mı? diye merak edenler, bu hazıyı takip edebilirler. Vatanım Sensin 17. Bölüm Fragmanı, ekranda yayınlandıktan hemen sonra kanald.com.tr'de olacak!

Cevdet’in yeniden esir kampına gönderileceği haberiyle Vasili, Cevdet’i onun canına kıyacakları konusunda uyarır. Cevdet’in bir an önce kapatıldığı zindandan kurtulması gerekirken, yardımına Yüzbaşı Yakup yetişir. Yunan askeri kılığında nezarethaneye gelen Yakup, Cevdet ile oradan kaçabilecek mi?

Mustafa Kemal Paşa’dan haberler gelmeye devam eder. Erzurum Kongresi konuşmaları, önce nezarethanede Cevdet’e iletilirken, Yunan konağındaki baloda da herkese duyurulur. Erzurum Kongresi kararları, İzmir’de nasıl karşılanacak? Milli mücadele İzmir’de etkisini nasıl gösterecek?

Devasa bir Türk Bayrağı ile karşılanan Başbakan Yardımcısı, bu konudaki öfkesini sürdürmektedir. Açılan Türk Bayrağı’nı yere düşürmeye çalışan Yunan askerini durdurmak için atılan Haydar, canını feda etmişti. Bu onurlu davranışı sonrası, kaldırılan cenazesine tüm İzmir halkı bayrak dalgalandırarak katılır. Milli mücadeleye hazır olan halk, bunu başarabilecek mi?

Vatanım Sensin 16. Bölüm heyecan dolu bir sahneyle sona erdi. Cevdet, Yunan yetkililerin güvenini kazanıp görevine devam etmek için, Eşref Paşa'yı onlara teslim etti.

VATANIM SENSİN VİDEOLARI