X
X

Vatanım Sensin 23. bölümde Leon namlunun ucunda! Vatanım Sensin 24. bölümde Yüzbaşı Yakup, tetiği çekecek mi?

13.04.2017 Perşembe 09:42 (Güncellendi: 18.06.2018 - 09:30)

Vatanım Sensin’in 13 Nisan Perşembe 2017 akşamı yayınlanan bölümde; Leon, silahların saklandığı sandıkları kontrol ediyor; Yüzbaşı Yakup, onu vurmak için ilk adımı atıyor! Yunan Teğmen Leon ölecek mi? Yüzbaşı Yakup, tetiği çekerek çatışma başlatacak mı? Leon, gördükleri karşısında ne tepki verecek? Leon'un gördükleri karşısında Hilal ve ailesini nasıl etkileyecek? Leon ile Hilal bir kez daha karşı karşıya gelecekler mi? Cevdet, ailesini koruyabilecek mi? Tüm silahlar Afyon'a ulaşabilecek mi? Tevfik ile iş birliği yapmaya hazırlanan Charles'ın planı ne? Tevfik ile evlenen Azize, Cevdet'e ne karşılık verecek? Cevdet, silahların kontrol edilişi karşısında bir hamle yapacak mı?

Vatanım Sensin son bölümde neler oldu?

Kuva-yi Milliye güçlenirken, Batı Cephesi Komutanı olarak Ali Fuat Paşa görevlendirilir. Batı Anadolu’daki uyanışı sağlamak için silahların İzmir’den Alaşehir’e gönderilmesi gerekmektedir. Alaşehir’de Yunan Ordusu tarafından güç duruma düşürülen Türk halkına yardım edilecektir. Yüzbaşı Yakup ve Cevdet bunun için bir plan yaparlarken, Azize’nin de desteğine ihtiyaçları vardır. Azize’nin tüm mühimmatın Alaşehir’e gidecek trene yüklenmesini sağlaması gerekmektedir. Yüzbaşı Yakup’un, Azize’nin bu görevi kabul edeceğine dair çekincelerini Cevdet sonlandırır. Cevdet, Azize’nin gözünü kırpmadan bu teklifi kabul edeceğine emindir. Azize, Ali Kemal'in yönlendirmesiyle bu teklifi kabul eder ve saman balyalarının içerisindeki silahları emin ellere teslim etmek için hazırlar. Fakat Yunan birliklerinin kontrolü onlara büyük bir engel olacaktır. Çıkacak büyük savaş Teğmen Leon'un iki dudağı arasındadır.

Vatanım Sensin yeni bölüm ardından fragman yayınlanacak mı? Leon ve Yakup arasında neler yaşanacak? Hamilton, Mustafa Kemal Paşa'ya karşı nasıl bir strateji belirleyecek. Azize, Cevdet'e yardım edecek mi? Bunların hepsi Vatanım Sensin 23. Bölüm'de yanıt bulacak.

Silahların Alaşehir’e yollanması kararı, herkesi harekete geçirir. Aziz eve çocuklarının tek kurtuluş olarak gördükleri bu yola destekleri tamdır. İzmir’deki tüm halkın desteğiyle mühimmat sandıklara saklanır. Yunan Ordusu’nun sandıkları kontrol etme ihtimallerine karşı Cevdet, Yüzbaşı Yakup ve Mehmet’I görevlendirir. Herhangi bir tehlike durumunda, gizlendikleri yerden ateş açmaya hazırdırlar.

Yunan Ordusu, tren hareket etmeden Vasili’nin emriyle sandıkları kontrol etmek isterler. Vasili, bunun için kendi oğlu Leon’u görevlendirir. Leon sandıkları açar; gerçekle yüzleşir. Artık Leon’un ölmesi gerektiği düşüncesi, Yüzbaşı Yakup’u harekete geçirir.

 

VATANIM SENSİN VİDEOLARI