X
X

Vatanım Sensin 24. Bölümde neler oldu? Vatanım Sensin 25. Bölüm Fragmanı yayınlandı mı?

20.04.2017 Perşembe 10:21 (Güncellendi: 18.06.2018 - 09:30)

Vatanım Sensin’in 20 Nisan Perşembe 2017 akşamı yayınlanan bölümünde silahlar Afyon’a ulaşıyor; Leon kendisini vatan haini ilan ediyor! Silahları görmesine rağmen kalbine söz geçiremediği için susan Leon, görevini yerine getiremiyor! Bundan dolayı büyük bir acı çeken Leon, intihar kararı alıyor. Leon'un verdiği karara tanıklık eden Hilal, onu kurtarmak elinden geleni yapıyor. Silahların Afyon'a ulaştığı haberine karşı Hamilton'ın hamlesi şaşırtıyor. Cevdet ve Azize yüzleşiyor! Azize, hamile olduğunu itiraf ediyor! Silahların Afyon'a taşınması Milli Mücadele'yi nasıl etkileyecek?

Alaşehir’e gönderilecek yardım sandıklarının içine yüklenen silahları, Yunan Ordusu Kumandanı Vasili kontrol ettirmek ister. Bu görevi oğlu Teğmen Leon’a verir. Yüzbaşı Yakup ve Mehmet’in olabilecek bir tehlikeye karşı Cevdet’in ailesini korumak için konuşlanır. Leon, silahları görmesine rağmen ses çıkarmaz. Hilal’e duyduğu sevdadan ötürü silahların taşınmasına göz yuman Leon, görevi karşısında kalbine mağlup olur. Bu duruma düşmesini affedemeyen Leon, çektiği acıları sonlandırma niyetindedir. Hilal ile son bir kez görüşmek isteyen Leon’un amacı ne? Leon yaşamına mı son verecek?

Batı Cephesi Komutanı Ali Fuat Paşa’nın emriyle silahlar Afyon’a ulaşır. Milli Mücadele için çok önemli olan husus, artık gerçekleşir. Leon’un silahları görmesine rağmen sesini çıkarmaması Cevdet ve Yüzbaşı Yakup’un da dikkatini çeker. Hilal’in sıktığı kurşun sonrası yaralanan Leon’un o zaman da gerçekleri sakladığını söyleyen Cevdet, durumu anlamaya çalışır.

Silahların Afyon’a ulaştığı haberi, tüm İzmir’de yankılanır. İzmir’e geldikleri ilk adan beri silahların peşinde olan Vasili, böyle bir mağlubiyetin sorumlusunu bulmak için kollarını sıvar. Şüpheler ise Alaşehir’e yardım göndermek isteyen Azize’yi gösterir.

Silahların Afyon’a gönderildiği haberi İngiliz Charles Hamilton tarafından da talihsizlik olarak karşılanır. Mustafa Kemal’in giderek güçlendiğinin farkında olan Hamilton, hedefi başka bir yere çekmek ister. Tevfik ile iş birliği yapar ve kuvvacıları hedef alır. Bunun neticesinde Yüzbaşı Yakup’u büyük bir tehlike beklemektedir. Yüzbaşı Yakup, kurban mı edilecek?

Azize ile Cevdet’in yüzleşmesi, saklı gerçekleri su yüzüne çıkaracaktır. Cevdet, bu hususta Azize’nin planı olmadığını söyler. Azize, duydukları karşısında şaşkınlığını gizleyemez. Zira Yunan Ordusu’nda görev yapan Cevdet’in böyle bir şeyi bilmesine imkan yoktur. Cevdet, gerçek görevini Azize’ye açıkladı mı? Azize, Cevdet’in asli görevini öğrendi mi?

VATANIM SENSİN VİDEOLARI