X
X

Vatanım Sensin 26. Bölümde Leon, özgürlüğüne kavuşabilecek mi? Vatanım Sensin 27. Bölüm Fragmanı yayınlandı mı?

04.05.2017 Perşembe 09:32 (Güncellendi: 18.06.2018 - 09:30)

Vatanım Sensin’in 4 Mayıs Perşembe 2017 akşamı yayınlanan bölümünde Cevdet kendisini Selanik’te sırtından vuranın Tevfik olduğunu öğreniyor; Rıza Bey ile onu tutukluyor! Rütbesi artan Mirliva Tevfik ile İngiliz Charles Hamilton’ın karşı hamlesi ne oldu? Rıza Bey'in taraf değiştirmesi sonucu Azize ile yüzleşmesinde neler yaşandı? İzmir'de giderek büyüyen iç isyanın yeni kurbanları kimler oldu? Rıza Bey'in kararı, ülkenin geleceğine nasıl yön verecek? Vatanım Sensin 27. Bölüm Fragmanı yayınlandı mı?

Tevfik’in Mirliva rütbesini alması sonucu düzenlenen resepsiyona katılan Cevdet, Azize’nin boynundaki kolye ile aklındaki soruların hepsini çözer. Ganimet için kendisini sırtından vuran, kardeşim dediği Tevfik’ten başkası değildir. Üstelik Tevfik devamlı etrafındadır, dahası Azize ile izdivaç kurmuştur. Resepsiyonda yaşanan şaşırtıcı hareket ise Rıza Bey’den gelir. Mustafa Kemal Paşa tarafından Rıza Bey’in İstanbul’a ulaşması için görevlendirilen Kara Fatma, bu uğurda Cevdet ve Yüzbaşı Yakup ile birlikte hareket etmiştir. Ayrıca Azize de hastanedeki etkisini kullanarak, hastalarla birlikte gizlice İstanbul’a sevki için yola çıkmasına neden olmuştur. Rıza Bey ise Tevfik ile iş birliği yaparak, Misak-ı Milli kararları için red oyu kullanacağı açıklanır. Bu duruma daha fazla seyirci kalamayan Cevdet, Mirliva Tevfik ve Mebus Rıza Bey’i tutuklamak için harekete geçer.

Tevfik’in ihanetini kabullenemeyen Cevdet, bunu Yüzbaşı Yakup ile paylaşır. Tevfik’in düşen maskesinden sonra yeni bir plan yapma gereksinimi doğar. Cevdet’i sorgulayan Azize, hakikati bildiğini savunur. Cevdet, Yunan Ordusu içindeki vazifesinin Azize tarafından bilindiğini düşünmeye başlar.

İzmir’deki iç isyan şiddetini giderek arttırır. İngiliz Hamilton’ın İzmir’i karıştırma ve halkı birbirine düşürme planı işe yaramaktadır. Halk içinde altın karşılığında anlaştığı insanlar, olayların fitilini ateşlemektedir. Eleni’nin çalıştığı mağazada yağmalanır. Hedef gösterilen Yıldız, Kordon Meydanı’nda linç edilmek istenir. Yunan Ordusu, Rıza Bey’in oğlunu öldürmekle onu tehdit eder. Rıza Bey’in kararlarında oğlunun istikbali için harekete geçeceği tahmin edilir. Vasili, kendi oğlu Leon’un ise infaz edileceğini kararlaştırır. İzmir’den kaçmaya çalışırken yakalanan Leon için karar kesinleşmiştir. Leon’u kurtarmaya çalışmak yine Hilal’e düşer. Birbirlerine yaptıkları aşk itirafı sonrası, Leon’un ölümüne göz yummaya niyeti yoktur.

İzmir’in karışmasında büyük rolü olan Hamilton, bir hamle de Azize’ye karşı yapmaya kalkar. Tevfik’in ona karşı zaafı olduğunu bilen Hamilton, bu kez yardım edip koruduğu Angela adını verdiği Eftalya’yı kullanmak ister. Eftalya’dan, Azize’yi zehirleyerek öldürmesi gerektiğini belirtir.

Eftalya, Azize’yi zehiremeyi kabul edecek mi? Cevdet, Tevfik ve Rıza Bey’i tutuklayacak mı? Rıza Bey nasıl bir karar verecek? Yıldız’a yapılan linç girişimine Ali Kemal nasıl bir tepki verecek? Cevdet, hain ilan ettiği Tevfik’e karşı nasıl bir plan yapacak? Hilal, Leon’u yine kurtarabilecek mi?

VATANIM SENSİN VİDEOLARI