X
X

Vatanım Sensin 47. Bölümde tutuklanan Cevdet, kurtulabilecek mi? Vatanım Sensin 48. Bölüm Fragmanı yayınlandı mı?

08.03.2018 Perşembe 11:26 (Güncellendi: 18.06.2018 - 09:30)

Vatanım Sensin’in 8 Mart 2018 Perşembe akşamı yayınlanan bölümünde Yunan Ordusu tarafından tutuklanan Cevdet, önemli bir sınav vermek zorunda kalır. Ailesi, Cevdet’ten gelecek iyi haberleri beklerken Milli Mücadele’nin gidişatı için mühim kararlar alınacaktır.

Dağıstanlı’dan gelen mektup neticesinde Yunan Kumandanı Filippos, Cevdet’in her hareketini izlemeye başlar. Cevdet’i sınama fırsatı yakalayan Filippos, İzmir’e gelen dev toplara karşı tepkisini merak eder. Dev toplar, savaşın gidişatını etkileyecektir ve Cevdet, dev topların tutulduğu hangarı patlatma niyetindedir. Cevdet, gece yarısı hangara gider fakat beklenmedik bir olay yaşanır. Zira Cevdet takip edildiğini anlamıştır ve olay yerinde güven kazanabilmek için teftiş yapıyormuş süsü verir.

Yunan Kumandanı Filippos’un izlediği olay, ona yeniden güvenilmesine sebep olur. Cevdet’in peşindeki tehlikeler bununla bitmez. İsmet Paşa ile görüşmesi, Yunan askerleri tarafından takip edilir. Cevdet ile İsmet Paşa arasındaki bağlantı, Filippos’a da haber verilir. Filippos için bu son noktadır ve Cevdet’in yakalanmasını emreder.

Cevdet, tehlikede olduğunu öğrenir ve ailesini de korumak zorundadır. Azize, Yıldız ve Hasibe ana, Latfie’nin evine sığınırlar. Hilal ile Leon ile buluşmak için Kordon’dadır. Babası Cevdet’in arandığını öğrenen Hilal, büyük bir panik yaşar. Hilal ile Cevdet’in karşılaşması, birlikte hareket etmelerine sebep olur. Hilal, babasının kuvvacı olup olmadığını sorgular. Cevdet ise hakikati gizleme peşindedir ve kendisini kanıtlamak için teslim olmaya karar verir.

Cevdet, olay gecesi tutuklanır ve mahkum edilir. Cevdet için verilen idam kararı, tüm ailesini perişan eder. Cevdet ise Milli Mücadele’nin gidişatı için kendi canından vazgeçmeye kararlıdır. Tüm bu olayların yanı sıra İngiliz Charles Hamilton hakkındaki gerçekte ortaya çıkar.

 

VATANIM SENSİN VİDEOLARI