X
X

Vatanım Sensin 49. Bölümde İzmir için kritik oylama nasıl sonuçlanacak? Vatanım Sensin 50. Bölüm Fragmanı yayınlandı mı?

22.03.2018 Perşembe 10:21 (Güncellendi: 18.06.2018 - 09:30)

Vatanım Sensin’in 22 Mart 2018 Perşembe akşamı yayınlanan bölümünde İzmir’in hangi tarafta kalacağına dair oylama için ilk adım atılıyor. Yunan Kumandanı Filippos, Türk halkını baskılarla yıldırmaya çalışırken, Mehmet Akif önderliğinde Türk halkı tek yumruk olarak kalmayı başarıyor.

Leon, Cevdet’in gerçek kimliğini öğrendikten sonra duyguları ve mantığı arasında sıkışıp kalır. Cevdet’in Türk Ordusu için çalışan bir kuvvacı olduğunu öğrenen Leon, babası Vasili’nin katili olduğu gerçeği karşısında zor anlar yaşar. Hilal’den de bu hakikati saklamak zorundadır ve bu yükün altında ezildiğini fark eder. Leon, Atina’ya gitmeye karar verir. Limanda kalkacak gemiyi beklerken, Hilal’i terk edemeyeceğini anlar ve geri döner.

Filippos, Yunan mahallelerine Türklerin girmesini yasaklamıştır. Leon’u görmek isteyen Hilal, Yunan askerleri tarafından yakalanır. O esnada Leon olay yerine gelir ve Hilal’i kurtarmayı başarır. Yunan askerlerine hesap vermek zorunda kalan Leon, Hilal’in karısı olduğunu itiraf eder. Bu itiraf Filippos ve Adonnis tarafından da duyulur. Adonnis, Hilal’i hedefi haline getirir ve ortadan kaldırılması fikrini ortaya atar.

Vatanım Sensin Son Bölüm

İzmir’in geleceği için yapılacak oylama, herkesi etkiler. Yunan Ordusu, Türklerin yaşadıkları evlerin kapılarına oy vermemeleri yönünde tehdit mesajları asarlar. Türk halkına korku salmaya çalışan Yunan Ordusu, vakit kaybetmeden harekete geçer. Buna karşılık İzmir’e gelen Mehmet Akif ve Cevdet’in de bir planı vardır. Mehmet Akif’in İzmir’e gelişiyle bir konuşma yapması ve Milli Mücadele gücünün İzmir’de de ortaya çıkması planlanır.

 

VATANIM SENSIN VİDEOLARI