X
X

Vatanım Sensin 50. Bölümde Türkler için taarruz zamanı! Vatanım Sensin 51. Bölüm Fragmanı yayınlandı mı?

29.03.2018 Perşembe 10:45 (Güncellendi: 18.06.2018 - 09:30)

Vatanım Sensin’in 29 Mart 2018 Perşembe akşamı yayınlanan yeni bölümünde Türk Ordusu’nun aldığı zaferler, Yunanların geri çekilmek için hareket etmelerine sebep olur. Yangın yerine dönüşen İzmir, herkes için giderek tehlikeli bir yere dönüşürken, Hilal hiç beklemediği bir anda sokak ortasında büyük bir felaketin eşiğine gelir.

Tüm Anadolu’da Milli Mücadele devam ederken, İzmir’e gelen Mehmet Akif herkes için umut ışığı olur. Mehmet Akif’in, tüm halka seslenmesinden sonra yazdığı marş, mücadelenin giderek büyümesine neden olur. Mehmet Akif’in yazdığı İstiklal Marşı, Yunan Ordusu’ndan çalınan telsizlerle birçok kişiye ulaşır.

İzmir’e gelen Vecihi Hürkuş, Yakup ve kuvvacılara yardım eder. Yunan askerlerinin koruduğu telsizleri çalmayı başarır. Bu sayede Mehmet Akif’in yazdığı İstiklal Marşı herkese ulaşır. Bunun neticesinde İzmir’deki birlik giderek artar ve önemli zaferler için bir başlangıç olur.

Mustaka Kemal Paşa’nın, emirleriyle alınan büyük zaferlere yenileri eklenir. İsmet Bey’in kumanda ettiği ordu için artık taarruz zamanı başlar. Türk Ordusu, topraklarını savunmanın yanı sıra düşmanı da atmak için harekete geçmeye hazırlanır. Yunan Ordusu alınan mağlubiyetlerin eşiğinde çekilme kararı alır. Yunan Kralı Konstantin ve karısı Sofia’nın İzmir’e geldikten sonra karşılaştığı manzara, işgalci devletlerin tedirgin olmalarına sebep olur.

VATANIM SENSİN VİDEOLARI