X
X

Çetin Tekindor kimdir?

20.03.2018 Salı 19:10 (Güncellendi: 14.05.2018 - 12:08)

Mehmed Bir Cihan Fatihi, 20 Mart Salı saat 20.00'de ekrana geliyor. Çandarlı Halil Paşa rolüne hayat verecek Çetin Tekindor'un kariyeri ve özel hayatına dair detaylar bu haberde!

Çetin Tekindor, 16 Temmuz 1945 yılında Sivas'ta doğdu. 1970 yılında Ankara Devlet Konservatuarı'nı bitirdi. Kariyerine tiyatro ile adım atan Çetin Tekindor birçok tiyatro oyunu, dizi ve sinema filminde rol aldı. 1999 yılında Kanal D ekranında yayınlanan "Yılan Hikayesi" dizisindeki Kral rolüyle ününü arttırmıştır.

Kendisi gibi oyuncu olan Zerrin Tekindor ile evliliğinden Hira adında bir oğlu vardır. 

Başarılı kariyerini kazandığı ödüllerle süsleyen usta oyuncu, bu akşam ekrana gelecek yeni dizisi Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinde Çandarlı Halil Paşa rolü ile büyük merak uyandırıyor.

Çandarlı Halil Paşa; Sultan Mehmed’e babasından yadigar kalan Veziriazam.  Devlette Osmanlı ailesinden sonra gelen en güçlü ailenin, Çandarlı ailesinin temsilcisi. Sultan Murat ölürken Çandarlı’ya, “Mehmed’in Konstantinapolis hayalinin devleti ateşe atmasına müsaade etme” diye vasiyet eder. Çandarlı’nın büyük çelişkisi böyle başlar. Bir tarafta dünyada en saygı duyduğu adama verdiği söz, öte tarafta yüreği Konstantinapolis ateşiyle yanan Sultanı Mehmed. Bir babayla oğulun arasında sıkışmış kalmış, Devleti için en hayırlısını ümit eden bir adamdır Çandarlı. Ama verdiği söz onu Mehmed’le karşı karşıya getirecek, belki de sultanına ihanete mecbur edecektir.

 

MEHMED BİR CİHAN FATİHİ VİDEOLARI