X
X

Mehmed Bir Cihan Fatihi 6. Bölümde Mehmed, Konstantiniyye için harekete geçiyor!

01.05.2018 Salı 08:35 (Güncellendi: 14.05.2018 - 12:08)

Mehmed Bir Cihan Fatihi’nin 1 Mayıs 2018 Salı akşamı yayınlanan final bölümünde Mehmed, Alaiye Kalesi’nin Karamanoğlu İbrahim tarafından işgal edildiğini öğreniyor; Bizans İmparatorluğu’nun planını bozmak için gözünü karartıyor!

Bizans İmparatoru Konstantinos, Demetrios’un rehin alınması karşısında öfkesini gizleyemez. Bunun hesabını sormak için doğru zamanı beklemeye başlar. Sultan Mehmed Han’a karşı olan hırsı, gitgide gözünü karartmaktadır. Onun Konstantiniyye’yi fethetme istediğinin farkında olan Konstantinos, Bizans oyunlarını devreye sokmaya hazırlanır.

Eleni ise gönlünü Mehmed’e kaptırmıştır. Bu haber Bizans İmparatorluğu’ndan büyük bir tepkiyle karşılanır. Mega Dük Notaras’ın kızı Eleni’nin, bir hain olduğu sesleri Bizans topraklarında yükselir. Mehmed’in, Konstantiniyye’yi fethetmesine yardımcı olan Eleni, büyük bir tehlide olduğunun farkında değildir. Saraya giren Evdokya, Eleni’yi hedef alır. Eleni’nin amacını öğrenmek isteyen Evdokya, gizli bir plan yapar. Osmanlı sarayına gizlice sızan Evdokya, bilmediği şeyler döndüğünü de anlar. Evdokya, aynı zamanda Delibaş’ın da kendisine olan ilgisini kaybetmemesi için uğraşır.

Sultan Murad’ın cariyelerinden biri olan Leyla Hatun, sarayı karıştıracak bir olaya kulak misafiri olur. Beyazıd’ın öldürüleceğini öğrenen Leyla Hatun, bu gerçek karşısında yeni bir hamle yapmaya hazırlanır.

İshak Paşa ile zorla evlendirilmek istenen Melike, son çare olarak Sultan Mehmed’e durumu anlatan bir mektup yazar. Çandarlı Halil Paşa’nın kızlarına yaptığı bu baskı, Mehmed’e de haber edilir. Yeniçeri askeri olan Korkut, kurban edilmek istense de bu gerçekleşmez. Vurulan Korkut, hayata tutunmayı başarır.

Öte yandan Bizans İmparatoru Konstantinos, Osmanlı Devleti’nden intikam almak için Karamanoğulları ile iş birliği yapar. Bunun neticesinde Osmanlı’nın topraklarında olan Alaiye Kalesi işgal edilir. Bu haber, Mehmed’i çılgına döndürür ve gereğini yapılması için harekete geçer.

MEHMED BİR CİHAN FATİHİ VİDEOLARI