X
X

Gürkan Uygun kimdir?

20.03.2018 Salı 19:30 (Güncellendi: 14.05.2018 - 12:08)

Mehmed Bir Cihan Fatihi, 20 Mart Salı saat 20.00'de ekrana geliyor. Delibaş rolüne hayat verecek Gürkan Uygun'un kariyeri ve özel hayatına dair detaylar bu haberde!

Gürkan Uygun, 27 Mayıs 1974 yılında İzmit'te doğdu. Gürcü kökenli Gürkan Uygun, aslen Ordu'ludur.

Lise yıllarında tiyatro yapmaya başlayan Gürkan Uygun, bu sevdası uğruna 1993 yılında İstanbul'a yerleşti. Dormen Tiyatro'sunda eğitim alan Gürkan Uygun, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünü bitirdi.

2008 yılında Şebnem Ceylan ile evlendi. Bu evlilikten Mihriban Balım adında bir kızı ve Ateş adında bir oğlu vardır.

Birçok dizi, tiyatro, film ve reklam filminde rol alan oyuncu, Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinde Mehmed'in sağ kolu Delibaş rolüyle ekrana gelecek.

Delibaş; Mehmed’in fedaisi. Canını sultanının canına, ruhunu ruhuna katmış, daha o konuşmadan ne istediğini anlayacak kadar aşina olmuş bir cengaver. Delibaş dünyada Sultanından başka kimseyi sevmemiş, sevmeyi de istememiştir. Ne parayı, ne köşkleri, sarayları gözü görmemiş; bilakis hepsinden kaçmak, sultanıyla seferlere çıkmak, akınlar yapmak çekmiştir yüreği.Ama ne oldum dememeli, ne olacağım demeli misali, Delibaşın deli yüreği aşkla imtihan olacaktır. Hem de hiç aşık olmaması gereken, aksine bulduğu yerde öldürmesi gereken birisine.

MEHMED BİR CİHAN FATİHİ VİDEOLARI