X
X

Mehmed Bir Cihan Fatihi 3. Bölümde Konstantiniyye için harekete geçiliyor! Mehmed Bir Cihan Fatihi 4. Bölüm Fragmanı yayınlandı mı?

03.04.2018 Salı 10:16 (Güncellendi: 14.05.2018 - 12:08)

Mehmed Bir Cihan Fatihi’nin 3 Nisan 2018 Salı akşamı yayınlanan bölümünde Mehmed, hayalini kurduğu Konstantiniyye için harekete geçmeye hazırlanıyor; 29’uncu kez fethedilmeye çalışılacak Konstantiniyye için tüm detayları hesaplıyor!

Tahta çıktıktan sonra en büyük hayali Konstantiniyye’yi fethetmek isteyen

, hummalı bir çalışmanın içine girer. Osmanlı sarayına getirilen Eleni’nin, gizli çalışmalarını gördüğünü anlayan Mehmed onu öldürmeye kalkmıştı. Öyle ki Eleni’nin öldüğünün zannedilmesini istemişti. Hakikat ise tamamen farklıdır. Mehmed, Eleni’nin kendisine yardımcı olmasını ister. Mega Dük Notaras’ın kızı olan Eleni’nin, Konstantiniyye’yi kendisine en iyi anlatabilecek kişi olduğunun farkındadır. Ondan canını bağışlaması karşılığında Konstantiniyye’yi tüm detaylarıyla anlatmasını ister.

Mehmed daha çocukken, Yeniçerilerle bir olup tahttan indirten Çandarlı Halil Paşa da Mehmed’in tahta yeniden çıkmasından rahatsızdır. Üstelik İshak Paşa ile birlikte Mehmed’in hedefinde olduklarının bilincindedir. Mehmed’in kendilerine karşı yapacağı hamlelerin önüne geçmek isteyen Çandarlı Halil Paşa, gizli planının ne olduğunu öğrenmek ister. Mehmed, Osmanlı sarayındaki herkese güvenemeyeceğini bilmektedir. Mehmed, başta Çandarlı Halil Paşa olmak üzere herkesten gizli bir plan yapmaktadır. Konstantiniyye’nin fethi için harekete geçmeye hazırlanan Mehmed, Zağanos Paşa, Şahabettin Paşa, Mimar Muslihuddin ve Akşemsettin’in desteğine ihtiyaç duyar.

Daha önce 28 kez denenmesine rağmen fethedilemeyen Konstantiniyye, bu kez fethedilecek mi? Bizans İmparatorluğu’nun giriştiği karşı hamle nasıl sonuçlanacak? Melike, sarayda gördüğü Eleni’nin ne için Mehmed’in yanında yer aldığını öğrenebilecek mi? Çandarlı Halil Paşa, Mehmed’i tahttan indirebilmek için ne yapacak?

 

MEHMED BİR CİHAN FATİHİ VİDEOLARI