Sonuç bulunamadı...
Sonuç bulunamadı...
Nevşehir'in yöresel tatlarından Bulgur Çorbası'nın tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
100 gr kıyma
2 Fincan pilavlık bulgur
1 Fincan kırmızı mercimek
½ Su bardağı haşlanmış nohut
1 kepçe zeytinyağı
1 Adet kuru soğan
1 Yemek kaşığı karışık domates ve biber salçası
Sosu için:
1 Yemek kaşığı tereyağı
Nane
Pul biber
Yapılışı:
Kuru soğanı soyduktan sonra, tencerenize yemeklik doğrayın. Bütün malzemeleri çiğ halde düdüklü tencereye ilave edip, malzemelerin üzerini geçecek kadar da su ekledikten sonra ocağın altını açın. Yarım saat piştikten sonra altını kapatın.Küçük bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritip üzerine nane ve pul biber ekleyip, yakmadan altını kapatın. Hazırladığınız sosu çorbanın üzerine ilave edip karıştırın. Sıcakken servis yapın.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN