X
X

Hamsiköy Sütlacı tarifi

19.12.2012 Çarşamba 12:59 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Trabzon'un yöresel tatlarından Hamsiköy Sütlacı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 ½ litre süt
1 kase pirinç
1 ½ su bardağı şeker
2 yumurta

 
Yapılışı:
1 kase pirinç yıkanır ve üzerini 3-4 parmak geçecek kadar suda haşlanır. Bir iki taşım kaynayınca üzerine kaymaklı 1 buçuk litre süt dökülür. Bir iki taşım kaynayınca 1 buçuk su bardağı şeker ilave edilir. Koyulaşana kadar bir iki taşım daha kaynatılıp güveç kaplara alınır. Sütlacın birazı ayrılır ve 2 yumurtanın sarısıyla çırpılıp sütlaçların üzerine dökülür. Sütlaçlar fırın tepsisine alınır ve tepsiye, güveçleri 2-3 parmak geçecek kadar su konulur. Sütlaçlar ortalama 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
 
Hamsiköy sütlacı servise hazırdır.