X
X

Peynirli İrmik Tatlısı tarifi

18.01.2012 Çarşamba 10:15 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Antakya'nın yöresel tatlarından Peynirli İrmik Tatlısı'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2 su bardağı irmik,
1 kg tuzsuz peynir,
4 su bardağı şeker,
6 su bardağı su,
1 yemek kaşığı tereyağ
 
Yapılışı:
Bir tencere içinde 2 su bardağı irmik, 1 yemek kaşığı tereyağ ile kavrulur. İrmiklerin rengi sararıncaya kadar kavrulur. Şerbetiiçin  4 su bardağı şeker,  6 su bardağı suyun içinde kaynatılır. Şerbetin içine kavrulmuş irmikler dökülür ve karıştırılır. Suyu çekilince, içine dilimlenen peynirler dökülür. Ve karıştırılır. Macun kıvamına gelen peynirli irmik tatlımız sıcak olarak servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN