Sonuç bulunamadı...
Sonuç bulunamadı...
Konya'nın yöresel tatlarından Tandır Çorbası'nın tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
4 adet kuzu gerdan
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
½ su bardağı nohut
½ su bardağı yeşil mercimek
½ su bardağı aşurelik buğday
½ su bardağı kuru fasulye
½ çay bardağı bulgur
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı nane
Yapılışı:
Kuzu gerdanlar tencereye alınır ve üzerini geçecek kadar su eklenerek haşlanır. Güveç tencere ocağa alınır ve ısıtılır. Soğanlar küçük küçük doğranır. Isınan güvece 1 yemek kaşığı tereyağı eklenir . Soğan ve salça ilave edilir ve biraz kavrulduktan sonra akşamdan ıslatılmış fasulye, buğday, nohut ve mercimek eklenir. Üzerini dört parmak geçecek kadar sıcak su ilave edilip pişmeye bırakılır. Suyu azalıp tüm malzemeler piştiğinde yarım çay bardağı bulgur ilave edilip biraz daha pişirilir.Pişen etler alınır ve didiklenir. 1 buçuk bardak et suyu ve didiklenmiş etler tencereye ilave edilir. Pulbiber, karabiber , nane ve 2 çay kaşığı tuz eklenip 5 dakika daha pişirilir.